Club Brugge kan met een goed gevoel PSG ontvangen: vlotte winst tegen KVO

10-09-2021 22:33
28

Club Brugge heeft na de 6-1 nederlaag tegen KAA Gent orde op zaken gezet. In eigen huis zag het nieuwkomer Kamal Sowah uitblinken en wist het ook overtuigend te winnen. Het werd 3-0 tegen KV Oostende.

Na de 6-1 pandoering op de vorige speeldag was de opdracht voor de spelers van Club Brugge duidelijk. Winnen en liefst ook overtuigend. Daarin rekende Philippe Clement op nieuwelingen Jack Hendry en Kamal Sowah.

Samen met hen eiste Blauw-Zwart ook snel het balbezit is tegen een KV Oostende dat de bus parkeerde en speculeerde op een counter. Club Brugge had het dan ook moeilijk om tot grote kansen te komen, maar probeerde KVO wel te versmachten. Via een goede Sowah en Vanaken was er wel wat dreiging, al bleef het doelpunt uit.

Diezelfde Sowah toonde zijn klasse dan toch bij het eerste doelpunt. Een lange pass van absolute wereldklasse, Noa Lang bedankte voor het geschenk en maakte er 1-0 van. Visitekaartje van de nieuweling bij Club Brugge.

Club Brugge leek de wedstrijd niet meer uit handen te gaan geven, maar deed dat toch. Plots begon men achterin weer te klungelen en kreeg KVO flink wat ruimte en vertrouwen. Geen goed voorteken voor de partij tegen PSG. Oostende kon er niet van profiteren, maar dat zal niet het geval zijn bij de Parijzenaars. Mede dankzij een uitstekende redding van Simon Mignolet kon Club Brugge toch met een voorsprong de rust in.

De tweede helft begon ook zoals de eerste, met het balbezit voor de Bruggelingen en de kansen voor de Bruggelingen. Sowah had de dubbele voorsprong aan de voet, hij besloot hoog over. Enkele minuten later kwam het doelpunt er toch. Sowah stak slim door naar Clinton Mata, die bediende Hans Vanaken. De Rode Duivel schoot op de volley en met links voorbij Hubert: 2-0 en match gespeeld.

Club Brugge speelde intussen kans op kans bij elkaar. De Ketelaere, Vormer, Vanaken. Ze kregen allen de kans om te scoren. Het doelpunt viel lange tijd niet. Tien minuten voor tijd was het uiteindelijk toch raak. Vanaken bediende Lang, de Nederlander maakte het af. 3-0 en Club Brugge kan met een goed gevoel PSG ontvangen komende woensdag.