Club Brugge geeft de Champions League niet op: Liever de lat te hoog dan te laag

Club Brugge geeft de Champions League niet op: "Liever de lat te hoog dan te laag"

10-09-2021 21:03
7

Club Brugge staat aan de vooravond van de Champions League en start binnenkort aan het Europese avontuur. De ambitie is groot, maar makkelijk wordt het niet. Beseft ook general manager Vincent Mannaert.

De doelstelling bij Club Brugge was voor de loting om te overwinteren. Het komt echter uit tegen de sterrenploegen van PSG, Manchester City en RB Leipzig. Toch wil Club Brugge de strijd nog niet zomaar opgeven. "Je moet altijd proberen om de lat wat hoger te leggen", zegt Mannaert bij Sporza.

"We hebben nog niet het beste Club gezien dit seizoen en nu komt de eerste zware test op ons af. We blijven zeggen dat het kan, maar dan moeten we wat meeval hebben. Maar we leggen liever de lat wat hoger dan te laag, en als dan blijkt dat we het goed gedaan hebben, maar de scores dat niet reflecteren, dan nemen we daar vrede mee", klinkt het.

Spelen tegen sterren zoals Messi en De Bruyne kan voor nervositeit zorgen, maar Mannaert denkt niet dat dat zal gebeuren bij de spelersgroep. "Op dat vlak hebben we ook een mature kleedkamer, waarin het sportieve primeert op het unieke moment. Ook in Bernabeu bewezen onze spelers dat ze niet onder de indruk waren", besluit hij.