Uitkijken naar speeldag 7: Generale repetitie, Luikse wafel x2 en welkom terug!

Uitkijken naar speeldag 7: Generale repetitie, Luikse wafel x2 en welkom terug!

10-09-2021 11:10 Laatste update: 19:00
5

Na een uitstapje via de Rode Duivels verschuift de vaderlandse voetbalblik zich weer richting de Jupiler Pro League. Dit weekend staat speeldag zeven op het menu, met een aantrekkelijk voorgerecht, een vette hoofdschotel en zowaar een nagerechtje op maandag. VoetbalPrimeur.be legt vijf redenen op tafel om mes en vork in de aanslag te houden.

Generale repetitie met zware benen
Vrijdagavond zijn alle ogen gericht op Club Brugge (en ja, ook wat op KV Oostende). Na de historische uitschuiver bij rivaal KAA Gent (6-1) wacht Blauw-Zwart de plicht om zich weer te verzoenen met de achterban. Vijf dagen voor de komst van Kylian Mbappé, Neymar en ene Lionel Messi kan enkel een totaalprestatie het vertrouwen iet of wat op peil brengen. De aanloop verliep echter moeizaam, aangezien Charles De Ketelaere, Brandon Mechele en Hans Vanaken 48 uur voor de aftrap nog in Kazan vertoefden. Zijn hun kuiten hersteld van de zware reis?

Weer een stapje naar (het nieuwe) normaal
Het is stapvoets verkeer, maar stilaan wordt het coronabeestje verder en verder naar de achtergrond verdreven. Het weekend van 11 en 12 september staat in het Belgische voetballandschap in het teken van de terugkeer van de uitsupporter. Vanaf vandaag is het immers weer toegestaan om jouw lievelingsclub in vreemde contreien een hart onder de riem te steken. Sta dus niet versteld als de uitvakken van enkele traditieclubs straks uitpuilen van de vurigheid. Het kan de beleving in de stadions enkel naar een hoger niveau tillen. Jennen maar!

Dubbele dosis Luikse wafel
Ook Standard Luik ging vlak voor de interlandbreak met de billen bloot. Op bezoek bij Union Saint-Gilloise werden de rekruten van Mbaye Leye op alle vlakken overklast. Herpakken dus, maar dat zal moeten gebeuren in een speciaal duel. Voor het eerst sinds 16 maart 1996 vindt er nog eens een Luikse derby plaats op het allerhoogste niveau. Destijds haalden De Rouches het eenvoudig met 3-0. Vraag is of die geschiedenis zich zal herhalen. RFC Seraing staat amper één puntje in het krijt bij de grote broer en zette eind augustus een fraaie zes op zes neer.

Kapblok van Kielse zolder gehaald
Bijna halverwege september en nog geen enkele coach uit de JPL die de bons gekregen heeft … Het zijn vreemde tijden. Wie weet brengt Peter Maes daar in de loop van volgende week verandering in. Maandagavond staat de coach van K. Beerschot V.A. waarschijnlijk al voor een eindexamen, minder dan vier maanden na zijn aanstelling. Ondanks het openlijk uitgesproken vertrouwen van bovenaf lijkt Maes zijn vel enkel te kunnen redden met een driepunter tegen (nota bene ex-club) Sint-Truiden. Lukt dat niet, bestaat er zelfs een scenario dat De Ratten plots al zes punten achterstand tellen op plek zeventien …

Genkse goudklompen vs. Brusselse unie
Voor de trekpleister van speeldag zeven hou je zondagavond best vrij in je agenda. KRC Genk tegen Union Saint-Gilloise luidt de verrassende, maar daarom niet minder aantrekkelijke topaffiche. Terwijl de Limburgers teren op individuele meesterklasse, draait het collectief van Felice Mazzu menig tegenstander verbeten doorheen de gehaktmolen. Les Unionistes voeren trots de rangschikking aan, mede omdat Genk een wedstrijd minder op de teller heeft staan. Toont de vicekampioen wie écht de touwtjes in handen heeft?