Nilis (54) maakt debuut als hoofdcoach: Dat is een nieuw gegeven

Nilis (54) maakt debuut als hoofdcoach: "Dat is een nieuw gegeven"

05-09-2021 13:00
4

De Limburgse amateurclub SV Belisia zorgde vorige week voor een verrassing. Luc Nilis werd aangesteld als de nieuwe T1 en krijgt zondagmiddag zijn vuurdoop. Het belooft een spannende match te worden voor de voormalige Rode Duivel. 

Nilis was in het verleden wel al assistent en spitsentrainer, maar nog nooit hoofdtrainer. "Het is juist, dat is een nieuw gegeven voor mij", reageert hij bij Het Laatste Nieuws. "Niet erg: dat is net boeiend. Ik wil voor mezelf ontdekken wat ik als T1 waard ben. Dan zien we wel of ik hierin ambitieus mag zijn. Waar sta ik voor? Wat heb ik in mijn mars? Dit is een prachtige kans."

Het is wel opvallend dat een grote naam als Nilis gaat coachen in Tweede Nationale. "Ik zit goed in mijn vel", reageert Nilis. "Sommigen zullen vinden dat het 'maar' Belisia is en dat ik beter verdien, maar daar trek ik me niks van aan. Honderd of twintigduizend man op de tribune, dat maakt voor mij geen verschil. Ik amuseer me."

Belisia is de fusieclub van Spouwen-Mopertingen en Bilzerse Waltwilder. Het speelt haar eerste match met inzet op het veld van Eendracht Aalst, een wedstrijd die om 15u begint.