Vertonghen denkt nog niet aan stoppen bij Rode Duivels: “Veel bijbrengen”

Vertonghen denkt nog niet aan stoppen bij Rode Duivels: “Veel bijbrengen”

31-08-2021 09:15
1

De teller van Jan Vertonghen staat op 131 caps, maar de verdediger van Benfica denkt nog niet aan stoppen. Op een persconferentie liet de 34-jarige Vertonghen zich onder meer uit over zijn toekomst bij de Belgische nationale ploeg.

Fysiek is Vertonghen nog in orde en hij denkt ook nog niet aan stoppen bij de Rode Duivels. "Ik voel me fysiek nog goed en heb het gevoel dat ik hier nog veel kan bijbrengen. Als ik dat gevoel niet meer heb, zal ik er zelf ook een streep onder trekken", citeert Sporza.

Het kan echter snel keren. "Ik kan dus niet beloven dat dat gevoel er in 2022 nog zal zijn. Ik wil zo lang mogelijk op een hoog niveau voetballen en heb met Benfica ook voor een team gekozen dat bij mijn ambities past, met onder meer Champions League-voetbal."

Vertonghen voelt de leeftijd wel. "Aan de andere kant ben ik ook geen Benjamin Button, ik voel het ouder worden wel. 's Morgens loop ik niet meer recht van mijn bed het terrein op. Ik heb wat meer tijd op de massagetafel en in de gym nodig."