Club Brugge en Genk dreigen sterkhouders te missen door interlands

Club Brugge en Genk dreigen sterkhouders te missen door interlands

28-08-2021 16:45
8

Na deze speeldag staat er weer een interlandbreak op het programma en zullen verschillende ploegen dus enkele spelers moeten uitzwaaien. Dat kan echter ook voor problemen gaan zorgen op de volgende speeldag. Vooral bij KRC Genk en Club Brugge.

Genk moet namelijk tijdelijk afscheid nemen van Daniel Muñoz en Carlos Cuesta, die in actie zullen komen voor Colombia. Maar bij Genk zit de schrik erin dat het duo daardoor ook niet beschikbaar zal zijn voor het competitieduel tegen Union, op 11 september. Dat meldt Het Nieuwsblad.

44 uur voor de partij tegen Union spelen Cuesta en Muñoz namelijk nog een WK-kwalificatieduel tegen Chili, in Zuid-Amerika. Het duo moet daarna vanuit Zuid-Amerika nog afreizen richting Europa, maar dreigt daardoor dus niet tijdig klaar te gaan zijn voor het competitieduel tegen Union.

Ook bij Club Brugge kan het nog problemen gaan opleveren. Zo staan de Rode Duivels op 8 september nog tegenover Wit-Rusland. Slechts twee dagen later neemt Blauw-Zwart het in de competitie al meteen op tegen KV Oostende. Zo dreigen onder andere Brandon Mechele, Hans Vanaken en Charles De Ketelaere de partij tegen KVO te moeten missen.