Stevige druk op Kompany bij Anderlecht: Anders is het seizoen mislukt

Stevige druk op Kompany bij Anderlecht: "Anders is het seizoen mislukt"

27-08-2021 21:30
18

Voor RSC Anderlecht liep de Europese campagne af op één grote sisser. Het ging onderuit tegen Vitesse en raakte daardoor niet gekwalificeerd voor de groepsfase van de Conference League. De druk op coach Vincent Kompany neemt daardoor ook stilaan toe.

Analist Nordin Jbari voorspelt dat Kompany nu voor enkele belangrijke weken en maanden zal staan. De Anderlecht-fans eisen beterschap bij de club. "Vincent weet dat hij nu verplicht is om Play-Off I te halen, anders is het seizoen mislukt", geeft Jbari aan bij RTBF.

Het advies voor Kompany is dus duidelijk: zorg voor resultaten in de competitie. "Ik denk dat de uitschakeling door Vitesse hard zal aankomen. De komende tijd zal er heel wat kritiek komen op de club en op de aanpak van Vincent. De competitie zal zeer belangrijk zijn om die uitschakeling te helpen vergeten", geeft hij aan.

Anderlecht kan komende zondag alvast een eerste stap zetten richting het herstel. Dan neemt het het op tegen KRC Genk. Een goed resultaat tegen de Limburgers kan weer voor enige rust zorgen bij de Brusselaars.