'Speciale verordening moet hooligans van Anderlecht weghouden'

'Speciale verordening moet hooligans van Anderlecht weghouden'

25-08-2021 18:45 Laatste update: 18:47
10

De gemeente Arnhem kondigt vanaf woensdag 17.00 uur een noodverordening af. Dit moet het mogelijk maken om Anderlecht-fans te weren voor de wedstrijd tegen Vitesse

Volgens de politie zijn er 'sterke aanwijzingen dat de wedstrijd en de aanloop daarnaartoe, wordt aangegrepen voor een poging tot een gewelddadig treffen tussen verschillende supportersgroepen', meldt de Gelderlander. Uitsupporters zijn donderdagavond in het Gelredome ook niet welkom, maar dit ligt bij de UEFA. De organisatie heeft bepaald dat alle Conference League-voorrondes zonder uitpubliek wordt afgewerkt.

Desondanks zouden Anderlecht-fans samen met Ajax-supporters - de supportersscharen hebben nauwe banden met elkaar - van plan zijn om naar Arnhem af te reizen voor een confrontatie met de aanhang van Vitesse. Vitesse-supporters hebben op hun beurt de fans van de Belgische club RFC Liège gevraagd om mee te gaan naar Arnhem.

De noodverordening zorgt ervoor dat de politie invalswegen van de stad kan controleren. Wanneer er toch sprake is van geweld, zal de Mobiele Eenheid direct worden ingezet. De autoriteiten van Arnhem werken nauw samen met de eenheden van Brussel, Amsterdam en Luik. De noodverordening geldt tot donderdagavond 23.59 uur.