Fischer (Antwerp) blikt terug: Als je geen Sneijder bent, of Frenkie de Jong

Fischer (Antwerp) blikt terug: "Als je geen Sneijder bent, of Frenkie de Jong"

24-08-2021 12:50
1

Viktor Fischer vindt dat hij is geslaagd bij Ajax. De Deense aanvaller, nu speler van Royal Antwerp FC, verliet Amsterdam na vier seizoenen in het eerste elftal.

Fischer was aanvankelijk een sensatie, maar zakte door blessureleed ver weg en vertrok in 2016 naar Middlesbrough. "Uiteindelijk wel", reageert Fischer op de vraag van Sport/Voetbalmagazine of hij geslaagd is in Amsterdam. "Ik kijk terug op al de goeie momenten."

"Vaak hoor ik dat ik daar ben weggegaan als een teleurstelling, en dat kan als je volgende stap geen topclub is", vervolgt de Deen. "Vanuit Ajax ben je niet geslaagd als je geen Wesley Sneijder bent, of Frenkie de Jong. Maar ik vind het veel belangrijker hoe ik met mezelf omga als mens. En dan zeg ik: zeven jaar later ben ik veel meer volwassen dan toen."

"Ik heb er ineens ook moeten leren omgaan met een blessure (hamstring, red.) die uiteindelijk veertien maanden aansleepte. Dat heeft ook niet geholpen. Als je negentien bent en je komt terug op bijna je 21e dan zijn veertien maanden wel héél lang. Je kan in de gym wel veel doen, maar uiteindelijk wordt voetbal op gras gespeeld."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie