'Enkel Russische interesse voor Bongonda en Ito, liever wachten op beter contract'

'Enkel Russische interesse voor Bongonda en Ito, liever wachten op beter contract'

17-08-2021 10:11
3

KRC Genk stuurde afgelopen zaterdag een waarschuwing richting de concurrentie. De overtuigende 4-0-zege tegen Oud-Heverlee Leuven maakte duidelijk dat de Limburgers een absolute titelkandidaat zijn. Dat is toch zeker zo met de huidige voorhoede aan de oorlogstrom. De vraag is of zij die blijven luiden, ook na het sluiten van de transfermarkt.

Paul Onuachu blijft de grootste kanshebber om Genk alsnog te verlaten. Eigenlijk had iedereen verwacht dat de Gouden Stier en Profvoetballer van het Jaar inmiddels al bij een straffe club uit een Europese topcompetitie zou zitten, maar de (corona)realiteit heeft die ontwikkelingen stokken in de wielen gestoken. Toch blijft Dimitri De Condé ervan uitgaan dat Onuachu straks niet meer in de Luminus Arena rondloopt. Met Iké Ugbo is er bovendien al een vervanger onderweg.

En hoe zit het met Théo Bongonda en Junya Ito, die andere uitblinkers voorin? Volgens Het Laatste Nieuws blijft het ook rond dat duo behoorlijk windstil dezer dagen. Enkel vanuit Rusland zouden er enkele geïnteresseerde partijen contact hebben opgenomen. Zowel Bongonda als Ito halen echter hun neus op voor de Premjer-Liga. Zo mikt die eerste voornamelijk op een terugkeer naar Spanje, waar hij eerder al voor Celta de Vigo uitkwam.

Tot op heden zit zo'n transfer er niet in. En dus is Genk van plan om Bongonda en Ito een verbeterd contract voor te leggen. Daar hebben beide aanvallers naar verluidt wel oren naar. Zij beseffen allebei dat ze goed zitten bij hun huidige club en houden daarnaast Europees voetbal achter de hand.