Westerlo opent uitstekend en wint zonder enige moeite bij nieuwkomer Virton

Westerlo opent uitstekend en wint zonder enige moeite bij nieuwkomer Virton

15-08-2021 22:44
4

KVC Westerlo wordt door menig analist als een gevaarlijke klant gezien om de competitie in Eerste Klasse B als eindwinnaar af te sluiten. Met dat verwachtingspatroon mag een verplaatsing naar nieuwkomer Excelsior Virton eigenlijk geen problemen opleveren. Zo geschiedde ook: Westerlo won met 0-2. 

Na een juridische strijd van meer dan een jaar heroverde Virton haar plekje op het tweede niveau in ons land, terwijl Westerlo daar nu al jaren een vaste waarde is. Dat overwicht op papier zetten de Kemphanen ook snel om in de praktijk. In de eerste helft liep het namelijk eenvoudig over het verzet van de thuisploeg heen. Nieuweling Maxim De Cuyper liet een droomstart nog liggen, maar even later duwde Lukas Van Eenoo wel binnen op assist van Tuur Dierckx.

Die 0-1 vond Westerlo blijkbaar nog niet voldoende, want voor de pauze ging het nadrukkelijk op zoek naar een verdubbeling. Ei zo na lukte dat ook, maar onder meer de lat was spelbreker. Na de koffie kreeg Westerlo veel minder voet aan de grond. Dat leverde slechts één doelrijpe mogelijkheid op voor Virton, al belandde die ver naast.

In het slot trok Westerlo dan toch het laken definitief naar zich toe. Fernand Gouré hield de spanning er nog even in, maar Dierckx vond het zo'n acht minuten voor affluiten welletjes. Na een geweldige individuele actie bood hij Jan Bernat de verlossende 0-2 aan. Daar bleef het ook bij. Door de driepunter komt Westerlo samen met RWDM en Waasland-Beveren aan kop van het (erg voorbarige) klassement in 1B.