Anderlecht trekt goede lijn door en legt Cercle Brugge over de knie

15-08-2021 20:20 Laatste update: 20:31
38

Anderlecht heeft de goede Europese lijn doorgetrokken in de vaderlandse competitie. Tegen Cercle Brugge won Anderlecht met 1-2. Zirkzee was de uitblinker, de Nederlander scoorde tweemaal.

Anderlecht kon met vertrouwen de wedstrijd tegen Cercle Brugge aanvatten na drie opeenvolgende zeges. Het kreeg echter meteen een koude douche toen Deman na minder dan een minuut spelen de Brugse voorsprong op het bord wist te zetten. Kompany en zijn mannen moesten meteen achtervolgen.

De recordkampioen toonde zich mentaal sterk en liet zich niet uit zijn lood slaan. Anderlecht ging meteen op zoek naar een gelijkmaker en wist die ook al snel te maken. Na dertien minuten wist Zirkzee de bal binnen te tikken op aangeven van Gomez. Het voorbereidende werk van Refaelov was knap.

Anderlecht was na de gelijkmaker de gevaarlijkste ploeg en zag dat ook nog voor de rust beloond worden. Zirkzee, opnieuw hij, zorgde met een  knap afstandsschot voor de Brusselse voorsprong in Brugge. De bal week nog wel af op een Cercle-verdediger maar dat kon de pret allerminst bederven.

In de tweede helft was het Cercle Brugge dat op zoek ging naar een doelpunt en de bijhorende gelijke stand. De thuisploeg was enkele keren gevaarlijk maar kreeg de bal niet over de doellijn.

Aan de andere kant van het veld had Raman de beslissing aan de voet. De aanvaller geraakte voorbij Cercle-doelman Didillon en was op weg naar een opendoelmond. Het lange treuzelen zorgde er echter voor dat verdediging kon terugkeren, de bal belandde uiteindelijk via enkele Cercle-ledematen tegen de paal.

Anderlecht zou zich de misser echter niet meer beklagen. Cercle slaagde er niet meer in om te scoren waardoor de partij eindigde op een 1-2 overwinning voor Anderlecht. Door de winst pakt Anderlecht een zeven op twaalf in de competitie.