El Español: Barça is vertrokken Messi nog 39 miljoen loyaliteitsbonus schuldig

El Español: Barça is vertrokken Messi nog 39 miljoen loyaliteitsbonus schuldig

11-08-2021 15:00
4

Lionel Messi is woensdag gepresenteerd door Paris Saint-Germain, maar FC Barcelona is nog niet van hem 'verlost', meldt de Spaanse krant El Español. De Argentijnse vedette heeft nog een loyaliteitsbonus van 39 miljoen euro tegoed, klinkt het.

Messi tekende in 2017 een megacontract bij FC Barcelona, waarmee hij zich in vier jaar tijd verzekerde van 555 miljoen euro. Omdat hij Barcelona al ruim twintig jaar diende, had hij recht op een contractueel vastgelegde loyaliteitsbonus van 78 miljoen euro. Deze betaling is in termijnen overgemaakt en Messi moet volgens El Español nog 39 miljoen ontvangen, hoewel hij na het aflopen van zijn verbintenis transfervrij is vertrokken. Het financieel geplaagde Barcelona had hier echter niet de middelen voor.

Het is nu de vraag of het tot een juridisch conflict tussen beide partijen zal komen, zoals in het verleden het geval was met Neymar, zijn 'nieuwe' ploeggenoot bij PSG. Messi wilde eigenlijk een nieuw contract tekenen bij FC Barcelona, maar club en speler zijn er niet uitgekomen. De Argentijn heeft inmiddels huilend afscheid genomen van de Catalanen en is woensdag dus gepresenteerd in Parijs.