OFFICIEEL: Grote verandering bij Club Brugge, Smolders nieuwe 'Head of Academy'

OFFICIEEL: Grote verandering bij Club Brugge, Smolders nieuwe 'Head of Academy'

10-08-2021 22:00
2

Bij Club Brugge kent men deze zomer nog een bijzonder grote verandering. Niet in de A-kern, maar wel in de jeugd. Zo wordt ex-speler Tim Smolder de nieuwe 'Head of Academy' bij de Bruggelingen.

Eerder raakte al bekend dat Pascal De Maesschalck de club zou verlaten. Nu meldt men dat hij richting AS Monaco trekt en daar aan de slag gaat. "Ik ben enerzijds zeer dankbaar. Dankbaar dat ik de afgelopen tien jaar met een fantastisch team bij Club mocht werken en dankbaar dat ik van Vincent en Bart de kans kreeg om deze job te mogen doen", reageerde De Maesschalck op de clubsite.

"Anderzijds ben ik ook heel trots. Trots dat we met Club een structuur hebben uitgewerkt waarbij er een weg is voor spelers vanuit NXT naar Club 1. De ingeslagen weg rendeert en er komen nog heel wat talenten aan in de toekomst", besloot hij.

Smolders
Met Smolders heeft Club Brugge ook meteen een opvolger gevonden. De ex-speler van Club Brugge was al assistent-trainer bij Club NXT, maar krijgt nu een andere job. "Ik ben zeer enthousiast om deze nieuwe rol op te nemen", aldus Smolders.

"Ik heb altijd al interesse gehad om door te groeien naar een functie in deze richting en het is fantastisch om te zien dat je bij Club zo’n kansen krijgt als je je bewijst. De lat ligt hoog om de groei van de A-kern te blijven volgen en we zullen die de komende jaren nog hoger leggen. Ik kijk er naar uit om er samen met m’n team keihard voor te gaan", gaf Smolders nog aan.