Dewaest mag zich bewijzen bij OHL: Genk sloot de deur in België

Dewaest mag zich bewijzen bij OHL: "Genk sloot de deur in België"

07-08-2021 21:27
5

Sébastien Dewaest heeft deze zomer opnieuw tijdelijk afscheid genomen van KRC Genk en gaat op uitleenbeurt aan de slag bij Oud-Heverlee Leuven. Bij Genk was hij kapitein én werd hij kampioen, maar de stap naar Toulouse en nu OHL vindt hijzelf geen stap terug.

"Iedereen ziet de dingen zoals hij zelf wil", begint Dewaest bij La Dernière Heure. "Vorig seizoen ging het niet goed bij Genk. Ik speelde niet, ik wilde weg maar de club weigerde", aldus de verdediger.

Dewaest deed er ook alles aan om een transfer te forceren. "Ik zag mezelf niet twee jaar op de bank blijven zitten; ik was ervan overtuigd dat ik nog nuttig kon zijn voor andere clubs, in België of in het buitenland."

Vorig seizoen koos Dewaest voor het Franse Toulouse, al was er ook interesse uit België. "Genk sloot de deur in België, en toen Toulouse kwam, was ik gemotiveerd door het idee om deze historische club te helpen terug te klimmen in Ligue 1."

Dewaest slaagde er echter niet in om Toulouse ook naar de Ligue 1 te helpen. De Franse club eindigde op de derde plek, maar in de Play-Offs liep het fout af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s