Vanhaezebrouck na gelijkspel: Gelukkig tellen uitdoelpunten niet meer

Vanhaezebrouck na gelijkspel: "Gelukkig tellen uitdoelpunten niet meer"

06-08-2021 14:00
4

KAA Gent speelde donderdag in eigen huis met 2-2 gelijk tegen het Letse RFS. De Buffalo's stonden na iets minder dan een halfuur met 0-2 achter. Trainer Hein Vanhaezebrouck liet zich na de wedstrijd uit over de prestatie van zijn team.

Op speeldag twee van de Jupiler Pro League stond Gent met 2-0 voor en liet het Beerschot tot 2-2 terugkomen. Tegen RFS waren de rollen omgedraaid. "Het geeft toch een ander gevoel dan als je de tegenstander laat terugkomen", laat Vanhaezebrouck optekenen. In minuut 11 en minuut 28 scoorden de Letten en moest KAA Gent dus achtervolgen. "We wisten dat ze bepaalde kwaliteiten hadden en dat we goed moesten starten, en dat hebben we weer niet gedaan."

Vanhaezebrouck zag zijn ploeg in de tweede helft opnieuw op gelijke hoogte komen Oladoye Adewale en Tarik Tissoudali zorgden voor de doelpunten. De terugwedstrijd speelt Gent op 12 augustus in Riga. "We hebben geluk dat de uitdoelpunten niet meer meetellen", aldus Vanhaezebrouck die stelt dat zijn ploeg de klus moet klaren in Letland. "Desnoods met een penaltyreeks."