'Tau is na Union, Club Brugge en RSC Anderlecht op weg naar Al Ahly'

'Tau is na Union, Club Brugge en RSC Anderlecht op weg naar Al Ahly'

06-08-2021 12:00
1

Percy Tau slaagde er niet in om door te breken bij Brighton & Hove Albion FC. Volgens onder meer Timeslive is de voormalige speler van Union, Club Brugge en RSC Anderlecht op weg naar het Egyptische Al Ahly.

Al Ahly wil Tau al een tijdje hebben en lijkt nu door te drukken voor de 27-jarige Afrikaan. Het is alleen onduidelijk of het om een permanente deal gaat – Brighton vraagt circa vier miljoen euro – of een huurdeal. Dat laatste zou bijzonder zijn, want Tau heeft nog maar een contract voor één jaar in Engeland.

Al Ahly doet het momenteel erg goed in Egypte. Na 27 speeldagen staat de topclub samen aan de leiding met Zamalek. Beide clubs hebben 61 punten na 27 speeldagen.

Sinds 2018 staat Tau op de loonlijst van Brighton. De Engelse club verhuurde de aanvaller eerst aan Union, daarna aan Club Brugge en vorig seizoen aan RSC Anderlecht. In het midden van het seizoen haalde Brighton Tau terug naar Engeland, maar daar kon hij weinig indruk maken bij de ploeg waar ook Leandro Trossard speelt.