Zirkzee schaart zich in rijtje van Adriano, Gudjohnsen en... Mignolet

Zirkzee schaart zich in rijtje van Adriano, Gudjohnsen en... Mignolet

Gepubliceerd: dinsdag 3 augustus 2021 om 14:30di 03-08-2021 om 14:30

Joshua Zirkzee is op weg naar Anderlecht. De Jupiler Pro League krijgt er zo een winnaar van de Champions League bij. Dat is uiteraard heel zeldzaam: in de geschiedenis van de Belgische competitie wordt hij maar de zeventiende speler die de Champions League gewonnen heeft.

De enige Champions League-winnaar die nu nog in België speelt is Simon Mignolet. Adriano was vorig seizoen nog actief bij Eupen, maar kreeg daar geen nieuw contract meer. Voor de andere namen moeten we wat verder teruggaan.

Alleen Javier Portillo, Adriano, Victor Valdes, Raul Bravo, Jeffren, Jorge Costa, Eidur Gudjohnsen en de al vermelde Mignolet hadden die Champions League al op zak toen ze in België speelden. Alle andere namen op deze lijst wonnen hem pas later. Zirkzee zit dus in een heel klein rijtje, ook al was zijn bijdrage aan die winst net als bij Mignolet beperkt.

De verwachtingen voor Zirkzee liggen alvast hoog. Anderlecht heeft na het vertrek van Lukas Nmecha geen volwaardige centrumspits meer. Isaac Kiese Thelin en Benito Raman mochten het proberen, maar overtuigden niet. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws