Breaking news

Standard na zeven minuten met man minder tegen Anderlecht: 'Rood is rood'

Analisten scherp voor keuze Alderweireld: Dat is toch een vreselijke stap?

Analisten scherp voor keuze Alderweireld: "Dat is toch een vreselijke stap?"

Gepubliceerd: dinsdag 27 juli 2021 om 16:15di 27-07-2021 om 16:15

Laatste update: dinsdag 27 juli 2021 om 16:42di 27-07-2021 om 16:42

De transfer van Toby Alderweireld naar het Qatarese Al Duhail is kannen en kruiken. De Rode Duivel tekende er een contract voor drie seizoenen. In de Sporza-podcast De Tribune waren de gasten scherp voor die keuze.

Alderweireld zou in Qatar jaarlijks zo een drie miljoen euro netto ontvangen. De keuze van de verdediger is dan ook louter een financiële keuze. De transfer werd druk besproken in De Tribune, de gasten konden maar weinig begrip opbrengen voor de keuze van Alderweireld.

"Jan Vertonghen en Thomas Vermaelen zijn niet gaan uitbollen, dat hebben we het afgelopen EK gezien. Alderweireld kiest echter wel voor het dikke contract. Sportief is dit uiteraard geen geweldige keuze, maar naar daar gaan met kinderen is toch een vreselijke stap?", merkt Wim De Coninck op.

Ook Bart Lagae begrijpt de keuze niet. "Het niveau in Qatar is niet goed, een stuk slechter dan China of Japan. Maar goed, met zo een salaris zal je de gevolgen er wel bij nemen zeker? Veel mensen hadden dit ook niet van hem verwacht. Hij was nog de jongste schakel in de defensie en heeft de Antwerpse kathedraal op zijn arm. Hij leek niet de persoon die dit soort keuzes zou maken", aldus Lagae.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Heb jij begrip voor de keuze van Alderweireld?

Ja
47%
Nee
53%
(242 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws