Breaking news

Standard na zeven minuten met man minder tegen Anderlecht: 'Rood is rood'

Onbegrip om vroege competitiestart: 'Je reinste competitievervalsing'

Onbegrip om vroege competitiestart: 'Je reinste competitievervalsing'

Gepubliceerd: maandag 26 juli 2021 om 21:16ma 26-07-2021 om 21:16

Augustus moet nog komen, maar de Belgische competitie is alweer op gang getrapt. Nu nog vroeger dan het voorbije seizoen. En daar kan François Colin zich maar moeilijk in vinden.

Heel wat ploegen en landen zitten nog volop in de voorbereiding of zijn pas begonnen, maar voor onze Belgische ploegen is het seizoen dit weekend al begonnen. Journalist Colin begrijpt er niets van. 'Wie komt op het onzalige idee om de competitie te starten twaalf dagen na de finale van het EK en op de openingsavond van de Olympische Spelen', vraagt hij zich af bij De Witte Duivel.

'Een aantal EK-gangers, dus de betere voetballers uit onze competitie, zijn nog met vakantie. Het kopen en verkopen van spelers moet nog echt beginnen', klinkt het. Een latere speeldatum lijkt echter zo goed als onmogelijk, door het aantal ploegen in onze competitie én de Play-Offs. 'Allemaal omdat enkele clubleiders halsstarrig vasthouden aan een competitie met veertig (!) speeldagen. Dat is zeker een Europees record', geeft Colin aan.

Volgens Colin is het dan ook duidelijk dat de competitie later moet beginnen. 'Eigenlijk is deze vroege competitiestart je reinste competitievervalsing. Je hebt er als kleinere club alle belang bij om nu tegen de groten te spelen. Het kan punten opleveren waar je niet op gerekend had en misschien kan één van je spelers zich in de kijker spelen en nog wat centen opleveren. Daar leeft ons voetbal van. Het is niet veel meer dan een voetballersmarkt', besluit hij.

Het Belgisch voetbal is ook één van de eerste competities die er al aan is begonnen. Ter vergelijking; in Engeland, Nederland, Spanje en Duitsland begint men de competitie op 13 augustus, in Italië zelfs pas op 21 augustus.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws