Breaking news

Antwerp is niet klaar op transfermarkt: 'Transferoffensief nog op komst'

OFFICIEEL: Stade Brest haalt Uronen weg bij KRC Genk

OFFICIEEL: Stade Brest haalt Uronen weg bij KRC Genk

Gepubliceerd: dinsdag 20 juli 2021 om 15:02di 20-07-2021 om 15:02

Laatste update: dinsdag 20 juli 2021 om 15:10di 20-07-2021 om 15:10

Voor Jere Uronen zit het verhaal bij KRC Genk erop. Na vijf jaar heeft hij afscheid genomen van de Limburgse club. De Finse verdediger gaat aan de slag bij Stade Brest.

Dat deelt KRC Genk mee via de officiële kanalen. De 27-jarige Uronen kwam de voorbije vijf seizoenen uit voor KRC Genk, maar heeft besloten om de club te verlaten. Hij heeft zijn handtekening gezet onder een contract bij de Franse club Stade Brest. 'Een diepe buiging en eeuwig respect zijn op hun plaats voor de passage in Genk van de minzame Fin', schrijft Genk in de aankondiging.

Uronen kwam uiteindelijk 169 keer uit voor KRC Genk. Hij scoorde zijn eerste doelpunt én laatste doelpunt tegen Club Brugge. In de Supercup wist hij nog indruk te maken met een harde knal. Daarmee sloot hij zijn doelpuntentotaal af op zes stuks. Met KRC Genk won hij ook de titel, de beker en de Supercup.

'Niet alleen als voetballer, maar ook de passage in Genk van Jere als mens zal ons altijd bijblijven. Zijn Finnen koel? Dan is Jere het tegenovergestelde. Open, vriendelijk en altijd in voor een grap en een grol, en altijd een oog en oor voor onze supporters', klinkt het bij Genk. 'We wensen hem ontzettend veel succes in Brest. Ze gaan daar veel plezier aan hem beleven. Op en naast het veld.' 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws