UPDATE: ‘KRC Genk krijgt plots concurrentie van Italiaanse club voor Ugbo’

UPDATE: ‘KRC Genk krijgt plots concurrentie van Italiaanse club voor Ugbo’

11-07-2021 21:00 Laatste update: 20-07-2021 07:20
23

KRC Genk heeft het oog laten vallen op Chelsea-aanvaller Iké Ugbo. De Engelsman met een Nigeriaanse roots staat nog één jaar onder contract bij The Blues, die niet onwelwillend tegenover een transfer lijken te staan.

Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano van Sky Sport Italia. Genk is niet de enige gegadigde in de strijd om de handtekening van Ugbo: ook Besiktas, PSV en Feyenoord hebben interesse getoond. Romano verwacht dat Ugbo de komende dagen een beslissing gaat nemen over zijn toekomst.

Ugbo speelt al lange tijd voor Chelsea, maar werd vrijwel elk seizoen uitgeleend. De spits is bekend in België: vorig seizoen maakte Ugbo zijn minuten voor Cercle Brugge, waar hij één van de uitblinkers was Met een contract voor nog één jaar lijkt Chelsea hem te willen verkopen, om op die manier nog een (bescheiden) transfersom te vangen.

Bij KRC Genk lijkt men ook op zoek naar een nieuwe spits. Paul Onuachu staat op het punt om te vertrekken en de Limburgers willen extra concurrentie voor Cyriel Dessers. Dat kan Ugbo worden.

Update 13/7: Goed nieuws voor KRC Genk: als het van Ugbo afhangt, speelt hij straks voor de Belgische runner-up. Dat meldt Own Goal Nigeria. De spits oordeelt dat hij van alle geïnteresseerde partijen het meeste kans maakt op speelminuten in Limburg. In ieder geval heeft Ugbo het eveneens lonkende Besiktas al afgewezen.

Toch kan er nog een kink in de kabel komen, want ook vanuit de Premier League is een gegadigde opgedoken. West Ham United heeft al gesprekken geopend met Chelsea FC en staat naar verluidt zelfs een streepje voor aan de onderhandelingstafel. Ugbo zou zo'n drie miljoen euro in de Chelsea-kas moeten brengen. Ondanks zijn uitstekende jaar bij Cercle Brugge heeft de Nigeriaan geen toekomst meer bij The Blues.

Update: Volgens journalist Fabrizio Romano leidt KRC Genk de dans om de gewilde Ike Ugbo. Onder meer Besiktas, Feyenoord en PSV hebben de Nigeriaan op de korrel, maar de Limburgers lijken zeker van hun zaak. Er wordt momenteel gesproken met Chelsea voor een definitieve transfer.

Update 19/7: Transfergoeroe Fabrizio Romano heeft een nieuwe update in petto over de onderhandelingen rond Ugbo. Die evolueren in positieve zin voor Genk, aangezien beide partijen al een persoonlijk akkoord bereikt hebben. De Nigeriaan is dus vast van plan om zich in de nabije toekomst uit te leven in blauw-en-wit. Met Chelsea FC moeten nog de nodige details uitgeklaard worden, maar Romano is ervan overtuigd dat de deal rond zal geraken. Eén der komende raken moet er witte rook opstijgen uit de Luminus Arena.

Update: KRC Genk leek Ugbo zo goed als zeker binnen te hebben, maar volgens TuttoMercatoWeb komt het Italiaanse Bologna plots op de proppen. Samen met Marko Arnautovic en Yuma Suzuki staat Ugbo op het lijstje van de Italianen.