Goedkoop is het niet: ‘Beloftenploeg in 1B kost profclub 1 miljoen euro per jaar’

Goedkoop is het niet: ‘Beloftenploeg in 1B kost profclub 1 miljoen euro per jaar’

Gepubliceerd: zaterdag 10 juli 2021 om 20:00za 10-07-2021 om 20:00

Vanaf het seizoen 2022-23 mogen onze profclubs hun beloftenteams in lagere afdelingen laten uitkomen. Vier beloftenteams zullen op die manier in 1B uitkomen, al hangt daar wel een stevig prijskaartje aan vast.

Zo weet Het Belang van Limburg dat wanneer een profclub een beloftenploeg in 1B wil laten uitkomen het daar één miljoen euro per seizoen zal voor moeten betalen. Dat geld wordt verdeeld onder de ‘reguliere’ teams in de reeks. Ook aan lagere reeksen hangt een prijskaartje vast. Zo moet een profclub met een beloftenploeg in eerste nationale 125,000 euro per seizoen betalen. Ook dat bedrag zal worden verdeeld onder de reeksgenoten. Wie zijn beloftenploeg nog een reeks lager wil laten spelen zal daarvoor 100,000 euro per seizoen moeten betalen.

Het is echter niet zo dat profclubs een stek voor hun beloftenploeg in eender welke reeks kunnen kopen. De verdeling gebeurt nog steeds op sportieve grond. Het is echter wel zo dat wanneer een profclub het respectievelijke bedrag niet wil ophoesten dat het ticket wordt doorgeschoven naar de volgende beloftenploeg in de stand.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws