Martinez over selectie Rode Duivels: “Doorstroming van jeugd is belangrijk”

Martinez over selectie Rode Duivels: “Doorstroming van jeugd is belangrijk”

08-07-2021 15:05
19

Bondscoach Roberto Martinez gooit de handdoek nog niet in de ring na het EK met de Rode Duivels. De Spaanse keuzeheer kijkt al uit naar de Nations League en de WK-kwalificatiewedstrijden.

Tegenover Het Laatste Nieuws sprak Martinez onder meer over de toekomstige selecties. Er zijn geen spelers die nu niet meer in de plannen voorkomen. "Er is geen enkele speler die me zo is tegengevallen dat hij er niet meer zal bijzijn. Zelfs de spelers op de standbylijst brachten iets bij...”

Martinez wil wel de jeugd kans blijven geven. “We gaan nu gewoon september voorbereiden, met een grote groep met onderling veel concurrentie. Continuïteit is belangrijk in het internationale voetbal - da's belangrijk voor de automatismen. De doorstroming van jongeren is belangrijk, maar er is niemand voor wie de deur nu dicht is."

De spelers zelf willen ook niet stoppen. "Na zo'n teleurstelling hoor je dat spelers er niet meer bij zouden willen zijn. Maar zo is het niet, spelers willen opstaan. Ik moet de meest competitieve omgeving voorzien, en dan het voetbal laten beslissen. De jonge spelers moeten de huidige generatie uitdagen. Da's de grote kracht - de concurrentie die eraan komt. Het is tijd om de jongeren te laten doorgroeien."