Boskamp geniet van topwedstrijd: Dat ontbrak bij Rode Duivels

Boskamp geniet van topwedstrijd: "Dat ontbrak bij Rode Duivels"

07-07-2021 08:00 Laatste update: 08:04
2

Italië heeft dinsdagavond Spanje uitgeschakeld na een spetterende halve finale. Johan Boskamp vond Spanje wel de betere ploeg, maar geniet ook van de strijdlust bij de Italianen. 

"Het niveau was ontzettend hoog", aldus Boskamp bij Het Belang Van Limburg. "Ik vond Spanje de betere ploeg. Heel dat Spaanse middenveld acteerde sterk, waardoor ze de Italianen achter de bal konden laten aanlopen en dan houdt het op. Italië heeft daar veel energie aan verspeeld. En toch, op basis van het gehele toernooi, vind ik dat ze verdiend in de finale staan. Ze kunnen aanvallen, maar ook afzien en verdedigen."

Dat strijden typeert de Italianen wel. "Zeker, dat is hun natuur. Op een gegeven moment gingen ze steeds meer zekerheid inbouwen. Chiesa maakte trouwens ook een klasse goal. Er zit een gif en een drive in die bij België een beetje ontbrak. Je zag een gigantische beleving bij Roberto Mancini, maar ook bij zijn assistenten en spelers. Die groep hangt heel goed aan mekaar."

De andere halve finale staat woensdagavond op het programma. Engeland probeert dan revelatie Denemarken uit te schakelen.