Roemloos afscheid voor Rode Duivels na verlies tegen Italië

02-07-2021 22:53 Laatste update: 22:59
109

De Rode Duivels zijn uitgeschakeld. Italië bleek met een 1-2-zege te sterk in het duel te München. Chiesa en Insigne scoorden voor de Italianen, Lukaku voor de Rode Duivels.

De Rode Duivels startten het gretigst. Al snel moest Donnarumma ingrijpen op een diepe pas van De Bruyne, even later mochten ze ook de eerste hoekschop nemen. Ook Italië kwam kort daarna in de wedstrijd. Dat resulteerde in de 0-1 op een vrije trap, maar gelukkig voor de Rode Duivels stond Chiellini buitenspel.

De Italianen leken even beter in de wedstrijd te zitten, tot De Bruyne uithaalde. Donnarumma moest uitpakken met een heerlijke parade. Even later redde diezelfde Donnarumma op een schot van Lukaku, en moest Courtois alert zijn op een afgeweken bal. Een knap eerste deel van de eerste helft.

Op het halfuur werden de Belgen toch op achterstand gezet. Vertonghen leed jammerlijk balverlies, Barella zette de 0-1 op het scorebord. Het werd niet makkelijk om het wedstrijdbeeld om te draaien. Erger nog, de Insigne trapte Italië naar een 0-2.

Net voor rust ging Doku echter nog één keer richting de zestien, Di Lorenzo dacht daar anders over en duwde de winger neer: strafschop. Lukaku zette deze feilloos om: 1-2. Ondanks die treffer zou Martinez iets anders moeten bedenken om te tweede helft aan te vatten.

Tweede helft
In de tweede helft ging Italië door op haar elan. Het voetbalde al snel op de helft van de Rode Duivels, die er niet uitkwamen. Op het uur was er dan toch een eerste grote kans. Lukaku kon voor open doel intikken, maar Spinazzola redde op de lijn. Italië bleef wel overwegend baas.

Ook na het uur kwamen de Rode Duivels niet aan het voetballen. Italië creëerde veel meer, Spinazzola mistte op een haar na de 1-3. De Rode Duivels kwamen wel meer in de wedstrijd. Onder meer door enkele wissels kwam er meer ruimte. Op een voorzet van Chadli mistte Lukaku en Hazard op een haar na. Even later moest Chadli opnieuw het veld verlaten met een blessure.

Het slotoffensief van de Rode Duivels bleef uit. De Italiaanse defensie bleef uitstekend overeind. Een roemloos afscheid voor de Rode Duivels. Italië bekert verder.