Dortmund bevestigt: Sancho is op weg naar Manchester United

Dortmund bevestigt: Sancho is op weg naar Manchester United

01-07-2021 12:13
5

Het is officieel: Jadon Sancho gaat Borussia Dortmund verruilen voor Manchester United. De Duitse club heeft de megatransfer kenbaar gemaakt op de beurs en algemeen directeur Joachim Watzke bevestigt dat er een principe-akkoord is gesloten.

Manchester United betaalt 85 miljoen euro voor Sancho, inclusief bonussen en zaakwaarnemersvergoedingen. "Er is een principe-akkoord", laat Watzke weten aan BILD. "Het was Jadons uitdrukkelijke wens om over te stappen, ook al wilden wij hem liever behouden. We zijn niet blij met het geld, maar teleurgesteld dat hij vertrekt."

Sancho wordt op korte termijn gekeurd door Manchester United. Aansluitend zal hij een vijfjarig contract ondertekenen op Old Trafford. Met een transfersom van 85 miljoen euro wordt Sancho, na zijn nieuwe ploeggenoot Harry Maguire (87 miljoen), de duurste Engelse voetballer ooit. United betaalde in de clubhistorie alleen meer voor Paul Pogba (110 miljoen).

Sancho verruilde vier jaar geleden op zeventienjarige leeftijd Manchester City voor Borussia Dortmund, waar hij 137 wedstrijden speelde, 50 keer scoorde en 57 assists gaf. Op dit moment is hij met Engeland actief op het EK. Alleen tegen Tsjechië mocht de vleugelaanvaller zes minuten meedoen.