Van Wijk (58) denkt aan stoppen: Ik stuur mijn cv niet meer op

Van Wijk (58) denkt aan stoppen: "Ik stuur mijn cv niet meer op"

27-06-2021 18:00
3

Dennis van Wijk zit momenteel zonder club, maar komt wel als analist aan de bak. De Nederlander weet niet zeker of hij terug een job als coach gaat aanvaarden. Hij kende in België al heel wat negatieve ervaringen. 

Van Wijk wil zich niet meer zomaar in een avontuur smijten. "Dat moet dan echt iets zijn waar ik mijn ei in kwijt kan, waar ambitie is, waar je goed kan werken en niet gerund door een dictator van een voorzitter", legt hij uit bij Sporza. "Zelf stuur ik mijn cv niet meer op, maar ik heb al wel een paar keer de vraag gekregen, waarvoor ik heb gepast. Naar een club in het buitenland heb ik wel al een paar keer een cv gestuurd."

Van Wijk geeft voorlopig de voorkeur aan zijn job als analist. "Dat is een mooie job en bevalt me heel erg goed. Het niveau onder de analisten is ook heel hoog in België, vind ik, veel hoger dan in Nederland. Dat is meer gericht op spektakel en show, waar ik me niet helemaal in kan vinden. In België is het gemoedelijk, to the point, op een hoog niveau. Ik kan er mijn ei kwijt."

Van Wijk was in België al coach van onder meer Charleroi, Bergen, Antwerp, Beerschot en STVV. Vorig jaar was hij nog even actief als coach bij KV Oostende.