Twee jaar geleden nog bij Sint-Truiden, 'nu richt Tottenham pijlen op Tomiyasu'

Twee jaar geleden nog bij Sint-Truiden, 'nu richt Tottenham pijlen op Tomiyasu'

Gepubliceerd: zondag 27 juni 2021 om 11:20zo 27-06-2021 om 11:20

Laatste update: zondag 27 juni 2021 om 11:37zo 27-06-2021 om 11:37

Takehiro Tomiyasu kan een droomtransfer naar de Premier League maken. De verdediger van Bologna FC, die twee jaar geleden nog uitkwam voor Sint-Truiden, staat nadrukkelijk in de belangstelling van Tottenham Hotspur. Een kaarsje branden voor Serge Aurier kan hem helpen.

Volgens transferspecialist Gianluca Di Marzio heeft Tottenham een stevig oogje laten vallen op Tomiyasu. De Japanner is al twee jaar een vaste waarde bij Bologna, waar hij voornamelijk als rechtsachter aan spelen toekomt, terwijl hij bij STVV nog als centrale verdediger dienst deed. Nu wenkt dus White Hart Lane voor hem.

The Spurs hebben naar verluidt contact opgenomen met Bologna over een mogelijke deal. Toch zal er eerst aan uitgaande zijde nieuws moeten komen. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de Londenaren namelijk eerst Aurier verkopen. De Fransman past niet meer in de plannen van de club. Wanneer dat gebeurd is, ligt de weg open voor Tomiyasu.

Tomiyasu streek in 2018 neer in Sint-Truiden vanuit de Japanse J-League. Op Stayen ontpopte hij zich meteen tot een sterkhouder in de achterhoede. Twee jaar terug betaalde Bologna zo'n zeven miljoen euro voor hem. Overigens zou ook Atalanta het wel zien zitten in Tomiyasu.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Had jij verwacht dat Tomiyasu het niveau van Tottenham zou halen?

Ja
70%
Nee
30%
(47 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws