Marca informeert bij kamp-Messi, 'tóch race tegen de klok voor Barcelona'

Marca informeert bij kamp-Messi, 'tóch race tegen de klok voor Barcelona'

Gepubliceerd: woensdag 23 juni 2021 om 19:45wo 23-06-2021 om 19:45

Lionel Messi is aan de laatste week van zijn huidige FC Barcelona-contract begonnen. De FC Barcelona-vedette is formeel per 30 juni transfervrij: volgens Marca is het nog maar zeer de vraag of er voor die tijd een overeenkomst gesloten kan worden.

AS meldde dinsdagavond dat Messi al zijn jawoord aan voorzitter Joan Laporta heeft gegeven, maar Marca laat een ander geluid horen. De Madrileense krant heeft – één dag voor Messi's 34ste verjaardag – contact gezocht met de vertegenwoordigers van de Argentijn: Barça hoopt naar verluidt nog steeds vóór 1 juli met witte rook te komen, maar volgens het kamp-Messi is er nog geen beslissing genomen over het aanbod vanuit Barcelona.

Volgens Marca heeft Barça hem een tienjarig contract aangeboden, met het oog op het leven na Messi's carrière. De vedette kan nog twee jaar in Camp Nou voetballen, voor vijftig miljoen euro (!) bruto per jaar. Daarna kan hij verder als FC Barcelona-ambassadeur, voor tien miljoen per jaar, ook als hij besluit er nog een paar seizoenen in de Amerikaanse Major League Soccer aan vast te plakken.

Maar Barcelona wacht dus een race tegen de klok. Messi zal in principe niet voor 1 juli terugkeren in Catalonië. Hij is momenteel met Argentinië actief op de Copa América in Brazilië: de Argentijnen zijn al zeker van een plekje in de knock-outfase, die begin juli van start gaat.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws