Zege van Zwitserland tegen Turkije is ook goed nieuws voor de Rode Duivels

Zege van Zwitserland tegen Turkije is ook goed nieuws voor de Rode Duivels

Gepubliceerd: zondag 20 juni 2021 om 20:28zo 20-06-2021 om 20:28

Zwitserland is er zondag in geslaagd om de drie punten te pakken. Het won met 2-1 van Turkije en dat is ook goed nieuws voor onze Rode Duivels. Zo vergroot de kans op een 'makkelijke' tegenstander in de volgende ronde van het EK.

We gaan er natuurlijk vanuit dat België maandag groepswinnaar wordt in groep B. Dat kan het ook worden als het minstens één puntje pakt tegen Finland, het zwakke broertje in de groep. Als dat ook het geval is, kunnen de Rode Duivels de derde van de eigen groep niet treffen in de volgende ronde en ook niet die van groep C.

In de volgende ronde treffen de Rode Duivels dus de derdes van groep A, D, E of F. Vooral die laatste groep willen de Rode Duivels vermijden, want daar spelen momenteel Frankrijk, Portugal, Duitsland en Hongarije in. In die groep staat Portugal momenteel op een derde plek.

Kansberekening
Maar door de winst van Zwitserland is de kans op een partij tegen de nummer drie uit groep F een pak kleiner geworden, namelijk nog maar een kans van 1 op 10. Daardoor lijken we Portugal (of Frankrijk, Duitsland, Hongarije) te gaan ontlopen.

Het wordt dus kijken naar de andere groepen. Volgens de kansberekeningen is het meest waarschijnlijke (4 op 10) dat de Rode Duivels uitkomen tegen de nummer drie uit groep E (Zweden, Slowakije, Spanje Polen). Daarna volgt groep A (3 op 10) met Zwitserland en groep D (2 kansen op 10) met Tsjechië, Engeland, Kroatië en Schotland.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws