Opvallend: meer goals uit Jupiler Pro League dan La Liga en Ligue 1 op dit EK

Opvallend: meer goals uit Jupiler Pro League dan La Liga en Ligue 1 op dit EK

Gepubliceerd: zondag 20 juni 2021 om 13:00zo 20-06-2021 om 13:00

De tweede speeldag van het EK zit erop en in die eerste twee speeldagen is er iets opmerkelijks gebeurd. Zo zijn er meer doelpunten gemaakt door spelers uit de Jupiler Pro League op dit EK dan door spelers uit La Liga en Ligue 1.  

Er werden namelijk al twee doelpunten gescoord door een en dezelfde speler uit onze vaderlandse competitie. Roman Yaremchuk van KAA Gent stond al tweemaal aan het kanon voor Oekraïne. Met die twee doelpunten doet de JPL het dus beter dan La Liga en Ligue 1 die elks nog maar één doelpunt op hun conto hebben.

Ook de Eredivisie bracht evenveel doelpunten voort als de JPL. Daarvoor mag het Denzel Dumfries van PSV bedanken. Absolute koploper in dit klassement is de Serie A met achttien doelpunten. Denk bijvoorbeeld aan de twee doelpunten van Romelu Lukaku en de drie van Cristiano Ronaldo.

Op de tweede plaats vinden we de Bundesliga terug met 14 doelpunten. Twee daarvan zijn van Belgische makelij. Zo troffen Thorgan Hazard en Thomas Meunier al raak op dit EK. De Premier League komt op een derde plaats terecht met acht doelpunten. Ook daar deed met Kevin De Bruyne, een Rode Duivel, een duit in het zakje.

Maar toch opvallend dat absolute topcompetities als La Liga en Ligue 1 nog maar één doelpunt hebben voortgebracht. Want naast de Jupiler Pro League doet zelfs de Engelse tweede klasse, de Championship, het beter met twee doelpunten.  

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws