Gosens: 'Dit betekent alles, dit is gigantisch als je kijkt naar mijn carrière'

Gosens: 'Dit betekent alles, dit is gigantisch als je kijkt naar mijn carrière'

Gepubliceerd: zondag 20 juni 2021 om 10:45zo 20-06-2021 om 10:45

Robin Gosens kan zijn geluk niet op na zijn glansrol tijdens de spectaculaire overwinning van Duitsland op Portugal. De vleugelverdediger van Atalanta Bergamo is blij met het vertrouwen van bondscoach Joachim Löw.

"De overwinning betekent alles voor mij. Dit is gigantisch en niet onder woorden te brengen als je kijkt naar mijn carrière en de weg die ik heb afgelegd. Het was een avond om nooit te vergeten", reageert Gosens, die goed was voor twee assists en een treffer, in Duitse media. "De bondscoachgeeft me veel vertrouwen, waardoor ik mijn aanvallende kracht optimaal kan benutten."

Gosens werd door de UEFA uitgeroepen tot man van de wedstrijd. "De jongens waren vaak naar me op zoek en daar ben ik natuurlijk heel blij mee", stelt de Duitser. "Scoren in zo'n belangrijke wedstrijd is fantastisch. Het was een duel dat we absoluut moesten winnen. We hebben onszelf beloond voor de energie die we erin hebben gestopt."

Löw, die Gosens vorig jaar overtuigde om Die Mannschaft boven Oranje te verkiezen, is vol lof. "Ik weet niet of Robin de wedstrijd van zijn leven speelde, maar hij speelde in elk geval geweldig. Hij straalt waanzinnig veel doelgevaar uit. Het is mooi om te zien hoe hij bezig is. Hopelijk kan hij deze lijn vasthouden in de rest van het toernooi."

Gosens werd ook nog gevraagd of hij weer om het shirtje van Cristiano Ronaldo had gevraagd. De vleugelverdediger beschreef in zijn biografie hoe hij eens een blauwtje had gelopen bij de Portugese ster. "Nee, ik heb hem deze keer niet om zijn shirt gevraagd. Ik wil gewoon genieten van mijn avond."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws