Voormalig Barça-ploegmaat onthult: 'Messi gaf zelfs over in de WC'

Voormalig Barça-ploegmaat onthult: 'Messi gaf zelfs over in de WC'

Gepubliceerd: zaterdag 19 juni 2021 om 21:44za 19-06-2021 om 21:44

Wedstrijdspanning is een serieus fenomeen in de voetballerij, vertelt NOS-analist Ibrahim Afellay. Niet alleen hijzelf, ook zijn oud-ploeggenoot Lionel Messi had er soms last van, onthult hij in de uitzending van Studio Europa.

Afellay stopte in de loop van dit seizoen definitief, na in totaal ruim zestien jaar profvoetbal. "Ik had best wel veel moeite met de sportmaaltijden, om dat door mijn keel te krijgen. Heel moeilijk, maar ik dwong mezelf toch om dat te eten", spreekt hij uit ervaring. "Bij mij zat het echt meer daarin. Andere jongens zijn de dag voor de wedstrijd wat drukker. En in de kleedkamer, vlak voor de wedstrijd, denk je dan: is er iemand in zijn familie overleden of zo? Die hoor je dan niet meer."

Ook Messi was niet immuun voor wedstrijdspanning. "Ik heb het natuurlijk van dichtbij mee mogen maken: bij Messi was de druk dusdanig groot dat hij vaak – vlak voordat we naar buiten gingen – in de wc overgaf. En je zag het ook wel eens in de wedstrijd, vlak voor de aftrap", onthult Afellay, tussen 2011 en 2014 ploeggenoot van Messi. "Deze man heeft alles bereikt in het leven wat je maar kan bereiken. Er zal nooit meer een speler zoals hij opstaan, denk ik. Als zó iemand, die voor niemand meer wat te bewijzen heeft, nog steeds die druk ervaart... Dat wil wel wat zeggen, denk ik."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws