Anderlecht zoekt alternatief Nmecha: vier opties voor nieuwe aanvaller

Anderlecht zoekt alternatief Nmecha: vier opties voor nieuwe aanvaller

Gepubliceerd: zaterdag 19 juni 2021 om 14:00za 19-06-2021 om 14:00

Laatste update: zaterdag 19 juni 2021 om 18:58za 19-06-2021 om 18:58

Wat ben je met een nieuwe huisanalist als je hem niet gebruikt. Daarom vroeg VoetbalPrimeur.be aan Elite Scout Andy Mulders op RSC Anderlecht een handje te helpen in de zoektocht naar een potentiele opvolger voor Lukas Nmecha. Mulders tipt Vincent Kompany en Peter Verbeke met vier opties.

Iedereen weet wat de impact is geweest van Lucas Nmecha bij de wederopstanding van Anderlecht dit seizoen. De 22-jarige Duitse aanvaller, die zonder aankoopoptie werd gehuurd van Manchester City, was één van de steunpilaren van Anderlecht. In 36 wedstrijden scoorde hij maar liefst 18 doelpunten en gaf hij 3 assists. Zet hierbij zijn goede prestaties bij Duitsland U21 naast (waarin hij, tijdens de finale, het enige en winnende doelpunt maakte), dan weet je dat hij grof wild gaat worden op de transfermarkt. Zijn contract bij Manchester City loop volgend seizoen af, waardoor hij voor veel ploegen een zeer interessant profiel gaat worden.

Ook met Nmecha kampten de Brusselaars met een leegte voor de nodige vuurkracht. Landry Dimata is ondertussen al vertrokken naar het Spaanse Espanyol, Mohammed Dauda werd te licht bevonden, Abdoulay Diaby werd maar in één wedstrijd gebruikt en mag dus terug naar Sporting Lissabon en Isaac Kiese Thelin hoeft op geen nieuwe kans te rekenen.

Maar wat zijn de alternatieven voor Anderlecht? Ze geraken hun doelpuntenmachine en steunpilaar kwijt. Niet eenvoudig om dergelijke alternatieven te vinden, zeker met de beperkte financiële middelen waarmee ze te maken hebben. Maar ik probeer toch enkele alternatieven voor te stellen.

Eerst gaan we eens kijken naar de eigenschappen van een nummer 9 voor dit Anderlecht. Killerinstinct, technisch goede voeten en aanspeelpunt zijn de basisbehoeften voor een nummer 9 van Anderlecht. Verder eigenschappen waar ze naar op zoek zijn: een dynamische, lopende spits die druk zet op de tegenstander en alle hoeken in kan duiken, waarbij de nodige kracht en gestalte een meerwaarde kan zijn.

Met deze gegevens ben ik aan de slag gegaan en ik kwam bij volgende spelers uit:

Omar Marmoush – Wolfsburg (uitgeleend aan FC Sankt Pauli)

Deze 22-jarige Egyptenaar heeft er een goed seizoen in de 2e Bundesliga op zitten. In 21 wedstrijden (waarvan 19 wedstrijden als basisspeler) scoorde hij 7 doelpunten en gaf hij 2 assists. Als we naar zijn stijl van spelen gaan kijken dan zijn er verschillende gelijkenissen met L. Nmecha. Hij houdt van een man te passeren met een dribbel, trapt vaak van afstand (dreigend) naar doel en hij lokt veel fouten uit.

Buiten dit is de rechtsvoetige O. Marmoush zeer sterk op het spelen op de counter, heeft een leest goed het spel en is fysisch zeer sterk. Daarenboven heeft hij zeker ook het killerinstinct, wat hij zeker liet zien bij Sankt Pauli, afgelopen seizoen. Financieel kan hij wel interessant zijn voor Anderlecht. Met een marktwaarde van 2.000.000€ lijkt hij zeker binnen het budget van Anderlecht te vallen. Indien dit toch te duur blijkt te zijn, kunnen ze hem altijd huren van Wolfburg. Zijn contract loopt nog tot 30/06/2023, dus ik verwacht dat ze hem zeker willen verhuren.

Taiwo Awoniyi – Liverpool (uitgeleend aan Union Berlin)

Deze Nigeriaanse, rechtsvoetige spits heeft een succesvolle passage gehad bij Moeskroen, waarin hij in 47 wedstrijden 21 keer het net vond en 10 assist aangaf. Zijn passage bij KAA Gent was minder productief (22 wedstrijden – 3 doelpunten). Toch zie ik in hem een goed alternatief voor L. Nmecha. Afgelopen seizoen vertrok hij op uitleenbasis naar het gepromoveerde Union Berlin, waar hij het zeer goed deed (voor zijn blessure welteverstaan). Aangezien hij een contract heeft bij Liverpool tot 2023 lijkt het erop dat ze hem weer willen verhuren.

Zou dit een mogelijkheid bieden voor Anderlecht? Als we naar zijn kwaliteiten gaan kijken dan merken we op dat zijn grondduels niet erg sterk zijn. Maar dat hij aanvallend wel een creatieve speler is. Op fysische kwaliteiten en het killerinstinct hoeft hij zeker niet onder te doen voor Nmecha. Hij is, net zoals Nmecha, ook dreigend in het strafschopgebied van de tegenstander. Voor mij zeker een optie.

Armando Broja – Chelsea (uitgeleend aan Vitesse)

De Albanese aanvaller van Chelsea, afgelopen seizoen uitgeleend aan Vitesse, heeft in Nederland ook een uitstekend seizoen erop zitten. 30 wedstrijden, 10 doelpunten en 2 assists. Zeer goede statistieken voor een 19-jarige rechtsvoetige spits op het hoogste niveau in Nederland. Broja is een fysisch sterke spits (meet 191cm) die zeer sterk is in de box van de tegenstander.

Een zeer vergelijkbare speler als Nmecha. Goede dribbel, zeer goede passing en een uitstekende werkkracht (zeker in de verdedigende en aanvallende omschakelingen). Aangezien ze al eerdere zaakjes hebben gedaan met Chelsea (Matt Miazga), zijn er al bruggen geplaatst en kan een huurovereenkomst zeker een oplossing bieden voor de Brusselaars. Zeker nu geweten is dat ze zijn contract willen openbreken. Opnieuw verhuren lijkt dus zeker een optie voor Chelsea. Misschien kan Anderlecht hiervan profiteren.

Johannes Eggestein – Werder Bremen (uitgeleend aan LASK Linz)

Een andere Duitser om Nmecha op te volgen bij Anderlecht. Deze 23-jarige, rechtsvoetige aanvaller heeft, net als al mijn alternatieven, een goed seizoen erop zitten. Hij werd verhuurd aan LASK Linz uit Oostenrijk en dit was zeker geen verkeerde beslissing. Resultaat: in 28 wedstrijden (26 als basisspeler) scoorde hij 12 doelpunten en gaf hij 6 assists. Deze speler heeft een duidelijke neus voor doelpunten en heeft ook nog Europese ervaring opgedaan Bij LASK Linz.

Als we naar zijn kwaliteiten gaan kijken dan scoort hij zelfs beter dan Nmecha. Zeker op basis van doelpunten maken en aanspeelbaarheid in de box van de tegenstander. De vraag is natuurlijk: Is hij haalbaar voor Anderlecht? Met een marktwaarde van 4.000.000€ is hij niet de goedkoopste optie. Zijn contract loopt in juni 2022 af en ik vrees dat verschillende clubs hem al op de radar hebben staan, al dan niet een terugkeer naar Werder Bremen. Een opkomend Duits talent!

Conclusie
Dit zijn mijn alternatieven voor Lukas Nmecha. Het netwerk en de database van Peter Verbeke is natuurlijk veel ruimer. Hun database rijkt over de ganse wereld. Koppel hieraan nog de kennis en ervaring, dan ga ik ervan uit dat ze toch een passend alternatief gaan vinden voor Lukas Nmecha.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Wie vind jij de beste optie?

Marmoush
14%
Awoniyi
24%
Broja
19%
Eggestein
43%
(295 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws