Deschamps is lovend over aanvaller: Eén van de beste voetballers aller tijden

Deschamps is lovend over aanvaller: "Eén van de beste voetballers aller tijden"

Gepubliceerd: zaterdag 19 juni 2021 om 10:50za 19-06-2021 om 10:50

Didier Deschamps komt superlatieven tekort om de prestaties van Antoine Griezmann onder woorden te brengen. De aanvaller van FC Barcelona is volgens de Franse keuzeheer één van de beste voetballers ter wereld.

Griezmann staat met 37 treffers in 92 interlands op de vierde plek op de all-time topscoorderslijst van Les Blues. "De statistieken spreken voor zich, je kunt zien wat voor invloed hij heeft op de prestaties van de nationale ploeg door al zijn doelpunten en assists", begint Deschamps zijn verhaal op de persconferentie voorafgaand aan het treffen met Hongarije zaterdagmiddag. "Tel daar zijn balvastigheid en zijn verdedigende arbeid nog maar bij op. Hij is één van de beste Europese voetballers aller tijden, wereldwijd zelfs."

Deschamps hoopt dan ook dat Griezmann tegen de Hongaren het verschil gaat maken. "Hij is één van onze technische leiders. Door zijn acties kan hij wedstrijden naar zijn hand zetten", gaat de keuzeheer verder. "Het is fantastisch om te zien dat hij ook zijn verdedigende werk niet schuwt. Misschien doet hij soms wel iets te veel in verdedigend opzicht, maar daar ga ik hem niet op aanspreken. Dat zit in zijn spel verworven en het is belangrijk voor ons elftal. Bovendien tast het zijn aanvallende spel niet aan. Hij is een grote persoonlijkheid binnen ons elftal", sluit Deschamps af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws