Denen met ambitie tegen Rode Duivels: Zelfs de bankzitters zijn top bij ons

Denen met ambitie tegen Rode Duivels: "Zelfs de bankzitters zijn top bij ons"

Gepubliceerd: dinsdag 15 juni 2021 om 10:00di 15-06-2021 om 10:00

Laatste update: woensdag 16 juni 2021 om 09:00wo 16-06-2021 om 09:00

Het Deense voetbal werd de laatste dagen uiteraard overschaduwt door het voorval met Christian Eriksen. De situatie van de Deense aanvoerder is inmiddels stabiel, zijn ploegmaats maken zich dan ook klaar voor het treffen met de Rode Duivels. VoetbalPrimeur.be sprak met een Deense voetbalexpert over de aankomende partij.

*Het interview met Kenneth Jensen vond plaats voor het incident met Christian Eriksen

Na het begrijpelijke verlies van Denemarken tegen Finland op speeldag één willen de Denen het één en ander recht zetten. Het lot wil dat net de Rode Duivels het donderdag tegen Denemarken opnemen. Ons land mag zich aan een sterke tegenstander verwachten, ook al ontbreekt talisman Eriksen.

"Het is voor de eerste keer in jaren dat het nationaal elftal uitpuilt van kwalitatieve spelers. Vorige jaren waren we altijd afhankelijk van enkele toppers, nu maken zelfs de bankzitters vaak minuten in topcompetities", vertelt Kenneth Jensen, voetbaljournalist bij Tipsbladet, in een exclusief gesprek.

"Vooral in defensief opzicht zijn we sterk. We hebben met Kasper Schmeichel  een uitstekende doelman en met Simon Kjaer een echte aanvoerder en leider in de defensie", vervolgt Jensen. "We slikken amper doelpunten. Eigenlijk was de laatste keer dat we nog eens wat tegendoelpunten moesten incasseren de partij tegen België. Jullie wonnen die partij toen met 4-2."

Vanuit die Defensieve organisatie wist Denemarken een reeks knappe resultaten neer te zetten. Dat succes mag voor een groot deel aan coach Kasper Hjulmand worden toegeschreven. "Hij voegde een nieuwe dimensie toe aan het spel. Onder zijn bewind mogen de vleugelverdedigers zich aanvallender uitleven, een beetje zoals hoe de Belgen spelen. Met Joakim Maehle en en Daniel Wass hebben we ook twee spelers die perfect passen in die rol", aldus de journalist.

Na het uitvallen van Eriksen hebben de ambities van de Denen logischerwijs een knauw gekregen. Gesterkt door een sterke voorbereiding is er echter geloof in een mooi tornooi. "Voorafgaand het EK hebben we goede resultaten neergezet in de Nations League en de WK-kwalificatiewedstrijden. In Denemarken leeft er dan ook het gevoel dat dit één van de beste teams uit de laatste 20 à 25 jaar is. Sommigen geloven dan ook dat de halve finales mogelijk zijn. Ik zelf denk eerder dat de kwartfinales al mooi zouden zijn. Al hangt veel natuurlijk af van de tegenstanders die je tegenkomt op een tornooi."

Willen de Denen tot in die knock-out fase geraken doen ze er wel best aan om iets te rapen tegen de Rode Duivels. "We willen natuurlijk elke wedstrijd winnen, die ambitie is er. Maar we zijn er van ons bewust dat we tegen één van de topfavorieten van het tornooi spelen. Het wordt aartsmoeilijk maar we hebben het voordeel dat we in eigen huis mogen spelen", besluit Jensen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Zie jij de Denen de volgende ronde halen?

Ja
41%
Nee
59%
(221 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws