Kalender voor nieuwe seizoen is bekend: Genk en Club Brugge beginnen week na EK

Kalender voor nieuwe seizoen is bekend: Genk en Club Brugge beginnen week na EK

08-06-2021 18:44 Laatste update: 18:54
21

Het seizoen is nog maar net afgelopen, maar we kunnen toch al uitkijken naar het komende seizoen. Enkele clubs zijn al begonnen aan de voorbereiding en ook bij de Pro League is men al klaar voor de start. Dinsdag werd de kalender voor het nieuwe seizoen voorgesteld.

Beginnen doen we zoals altijd met de Supercup. Die staat ook bijzonder vroeg op het programma. Zo beginnen Club Brugge en Genk enkele dagen na de EK-finale al aan het nieuwe seizoen. Op 17 juli staat de nieuwe kampioen Club Brugge dan tegenover bekerwinnaar KRC Genk.

Het nieuwe seizoen begint een week later, op 23 juli, met de topper tussen Standard en KRC Genk. Een dag later krijgen we OH Leuven - Zulte Waregem, KV Kortrijk - RFC Seraing, K Beerschot V.A - Cercle Brugge en KV Oostende tegen Sporting Charleroi.

De eerste speeldag wordt op 25 juli afgewerkt en begint met een duel tussen landskampioen Club Brugge tegen KAS Eupen. Enkele uren later meteen een Brusselse derby tussen RSC Anderlecht en Union. Afsluiten doen we met het duel tussen STVV en KAA Gent.