Martinez over E. Hazard: Het zal om kwaliteit gaan, niet het aantal minuten

Martinez over E. Hazard: "Het zal om kwaliteit gaan, niet het aantal minuten"

07-06-2021 20:07
1

Zaterdag is het zover, dan begint België aan het Europees Kampioenschap tegen Rusland. Roberto Martinez liet al weten dat enkele sterkhouders die wedstrijd nog niet zullen halen zoals Kevin De Bruyne en Axel Witsel. Wat Eden Hazard betreft zal er ook geen basisplaats inzitten maar Martinez is wel tevreden na zondag.

Eden Hazard viel zondag in de oefenwedstrijd tegen Kroatië tien minuten voor het einde van de wedstrijd in. Veel kon de dribbelkont niet forceren maar dat was ook niet de bedoeling van de bondscoach die toch tevreden terugblikt over het heroptreden van Eden Hazard. "Het maakte niet uit hoeveel minuten Eden speelde, wel dat hij gespeeld heeft. Dat is mentaal al een hele stap. Ik ben tevreden hoe hij is ingevallen. Hij pikte het tempo van de wedstrijd snel op", aldus Martinez in Het Laatste Nieuws.

Of Hazard klaar zal zijn voor een basisplaats in de groepsfase valt af te wachten volgens Martinez. "Wanneer Eden klaar zal zijn voor 90 minuten? Dat is moeilijk om te zeggen. Het belangrijkste is dat hij medisch helemaal klaar is. Het zal om kwaliteit gaan, niet het aantal minuten", vertelt een enthousiaste Martinez.