Mpenza ziet nog één werkpunt bij Lukaku: Het is hem nooit geleerd

Mpenza ziet nog één werkpunt bij Lukaku: "Het is hem nooit geleerd"

04-06-2021 11:45 Laatste update: 12:26
5

Romelu Lukaku moet binnenkort voor de Belgische goals zorgen op het EK. Emile Mpenza is er zeker van dat dat zal lukken... al hoopt hij wel dat Lukaku nog kan werken aan zijn kopspel. 

"Het enige waar hij nog wat aan hoeft te werken, is zijn kopspel", maakt Mpenza duidelijk bij Het Laatste Nieuws. "Lukaku heeft alles, behalve dat. Mocht hij ook nog eens sterk in de lucht zijn, hij zou tien goals per seizoen meer maken. Nu, ik weet hoe het komt, hoor. Het is hem nooit geleerd. Ze hebben Lukaku heel lang op zijn kracht uitgespeeld. En op zijn loopvermogen. Maar je moet ook leren springen."

Mpenza stond zelf bekend op zijn sprongkracht. "Romelu mag altijd eens naar Antwerp of naar Knokke komen voor wat tips. Al wil ik gerust ook eens naar Inter gaan. (lacht) Hij moet maar een berichtje sturen en dan spring ik met plezier meteen in mijn auto. Ik zou zelfs meetrainen met hem – ik ga niet gewoon de bal omhoog gooien, hé."

Lukaku heeft alvast niet te klagen over zijn doelpuntenproductie. In de Serie A alleen al scoorde hij dit seizoen 24 doelpunten.