Ontstellend zwakke Duivels blijven steken op gelijkspel tegen matig Griekenland

Ontstellend zwakke Duivels blijven steken op gelijkspel tegen matig Griekenland

03-06-2021 22:39
57

De Rode Duivels trapten donderdagavond hun tweeluik voor het Europees Kampioenschap op gang. Roberto Martinez stuurde een onuitgegeven elftal in het veld met Jérémy Doku, Dennis Praet en Leander Dendoncker. De Belgen kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Griekenland.

Griekenland kwam zich niet ingraven en de eerste dreiging was ook voor de bezoekers. Toby Alderweireld wou Simon Mignolet inspelen maar zijn terugspeelbal was te kort. De Griekse aanvaller ging er mee aan de haal en stevende alleen op Mignolet af. Mignolet redde de bal met de voet, België ontsnapte aan een vroege voorsprong. De Grieken bleven gevaarlijk met ballen in de rug van de verdediging. Ook kapitein Bakasetas kwam in scoringspositie maar Mignolet redde opnieuw.

Daarna nam België de wedstrijd in handen. Thorgan Hazard onderschepte een laterale pass en zette een lang uitgespannen één-twee op met Carrasco. Hazard tikte op voorzet van Carrasco de 1-0 binnen. Lukaku kwam ook dicht bij een doelpunt maar hij zag zijn poging gestrand op de doelman. Na de drankpauze verwaterde de wedstrijd, beide ploegen kwamen niet meer tot grote kansen.

De tweede helft begon met twee nieuwe spelers. Dries Mertens en Michy Batshuayi kwamen in de ploeg voor Doku en Lukaku. Veel schwung bracht dat niet in de wedstrijd. De Belgen hadden de controle en drukte de Grieken achteruit, maar echte kansen kregen de Rode Duivels niet. Griekenland daarentegen kon Mignolet al eens tot een uitstekende parade verrichten. Toch kwamen de Grieken net na het uur op gelijke hoogte dankzij een flipperkast op een vrije trap. Tzavellas klopte Mignolet in de rebound.

Nadien veranderde het spelbeeld niet echt, de Belgen bleven sukkelen en brachten weinig gevaar. Enkel bij het inbrengen van Tielemans kwam er meer drang naar voren in het spel.

Het goede nieuws is dat er veel sterkhouders niet meededen en dus het niveau omhoog zullen tillen. Het minder goede nieuws: Wat als enkele sterkhouders niet speelklaar of topfit zijn?