OFFICIEEL: Zulte Waregem en clubicoon Dury gaan na volgend seizoen uit elkaar

OFFICIEEL: Zulte Waregem en clubicoon Dury gaan na volgend seizoen uit elkaar

01-06-2021 18:50
11

Het langst lopende huwelijk uit de Jupiler Pro League staat aan de vooravond van een scheiding. SV Zulte Waregem heeft namelijk aangekondigd dat het afscheid zal nemen van Francky Dury. Dat gebeurt echter pas in de zomer van 2022.

Via de officiële kanalen komt Zulte Waregem met de mededeling op de proppen. Dury, die in totaal al negentien jaar de plak zwaait aan de Gaverbeek, ruimt binnenkort plaats voor een opvolger. De ervaren stuurman gaat het seizoen 2021-2022 nog tot het best mogelijke einde proberen brengen, waarna hij de fakkel doorgeeft. Assistenten Davy De fauw en Timmy Simons lijken de logische opvolgers, maar helemaal bevestigen doet Essevee dat nog niet. 'Het is de intentie om hen een belangrijke stem te geven in de sportieve toekomst', klinkt het ietwat vaag.

Hoe dan ook zal Dury na het komende seizoen geen eerste viool meer spelen bij Zulte Waregem. Opvallend: de voormalige politieman lag eigenlijk nog drie jaar onder contract in het Regenboogstadion. De voorbije dagen zijn beide partijen echter om de tafel gaan zitten. In goede verstandhouding is daar besloten om die overeenkomst te herleiden tot één jaartje. De club wil voornamelijk verjongen, om op termijn nog een stapje vooruit te zetten.

Dury is op dit moment met afstand de langst dienende trainer in onze hoogste klasse. Sinds 2001 (!) staat hij aan het roer van Zulte Waregem, al waagde hij in 2010 even de stap naar KAA Gent. Dat avontuur draaiden niet uit zoals verhoopt. Een jaar later streek de ervaren coach weer neer op de heimat. Overigens deed Dury tussendoor ook even dienst als assistent bij de Rode Duivels.