VP-Analyse: Havertz bezegelt lot van Man City, Rüdiger bezegelt lot van De Bruyne

VP-Analyse: Havertz bezegelt lot van Man City, Rüdiger bezegelt lot van De Bruyne

29-05-2021 23:21
2

In de Champions League finale van zaterdagavond won Chelsea FC van Manchester City met 0-1. Kevin De Bruyne moest het veld in tranen verlaten. Dit is de VP-Analyse van VoetbalPrimeur.be.

Spanning om te snijden
De spanning was al voelbaar vanaf minuut 1. Beide ploegen gaven elkaar geen duimbreedte toe. Chelsea was het eerst gevaarlijk met Werner, nadien kon City met Sterling ook eens dreigen. In balbezit bleven de Engelse ploegen uiterst voorzichtig. De tegenaanval was de enige kans op doelgevaar, dat illustreerde Chelsea ook bij de 0-1.

KDB in de eerste helft
Kevin De Bruyne was zou goed als onzichtbaar in de eerste helft. Het systeem dat Pep in gedachten had werkte in de eerste helft absoluut niet tegen Chelsea. KDB werd geneutraliseerd door Kante en co. Eén keer kon hij een goede pas versturen naar Foden, die bijna kon scoren, maar daar bleef het bij in de eerste helft.

Chelsea timmert
In de tweede helft zagen we nauwelijks kansen. Chelsea timmerde vanachter alles goed dicht, City vond de geringe ruimtes zelden of nooit. Het werd een tweede helft op strijd en karakter. We moesten niet naar de tweede helft kijken voor het goede voetbal, wel voor de intensiteit en spanning. Uiteindelijk kon Manchester City de muur van Chelsea niet slopen. Het bleef 0-1.

Kevin in tranen
Een zwarte tweede helft voor de Belgische supporter. Kevin De Bruyne moest net voor het uur het veld verlaten na een smerige overtreding van Rüdiger. Na de hoofd-tegen-hoofd botsing verliet de Rode Duivel het veld met een dik oog en in tranen. Een treurig einde voor onze spelmaker.