Pechvogel De Bruyne verliest Champions League-finale met City van Chelsea

29-05-2021 23:03 Laatste update: 23:03
17

Chelsea FC heeft zich gekroond tot de winnaar van de Champions League. Het had genoeg aan een doelpunt van Kai Havertz in de eerste helft om de partij tegen het Manchester City van Kevin De Bruyne te winnen. Het werd 0-1.

Chelsea vlak voor rust op voorsprong
Beide ploegen begonnen erg gretig aan de wedstrijd. Goed voetballend zochten zowel Manchester City als Chelsea naar een opening. Het was Chelsea, en vooral Timo Werner, dat tot de betere kansen kwam. Kevin De Bruyne en zijn team konden nauwelijks echt dreigen. Vlak voor rust brak Kai Havertz de ban. Na een knappe bal van Mount omspeelde Havertz de uitgekomen Ederson om zo de bal in een leeg doel te werken. Zo trokken de Blues met een voorsprong de rust in.

Man. City verliest zonder De Bruyne
Man. City kwam beter uit de kleedkamer, maar na tien minuten zagen alle City- en Rode Duivelsfans iets wat ze niet graag zien: Kevin De Bruyne moest na een botsing met Antonio Rüdiger geblesseerd van het veld. Zonder de creativiteit van De Bruyne slaagde Man. City er niet in om te scoren. Op het einde was het nog nagelbijten voor de fans van beide clubs. Er werden maar liefst zeven minuten extra tijd toegevoegd. Chelsea hield stand en won met 1-0 van Manchester City.

De Grote Oren gaan naar Londen
Nadat Chelsea in 2012 voor het eerst de Beker met de Grote Oren won, slaagde het daar tegen Manchester City opnieuw in. In de Premier League was Man. City heer en meester, maar in de Champions League was Chelsea de sterkste. De Blues hebben nu even vaak de Champions League gewonnen als FC Porto, SL Benfica, Juventus en Nottingham Forest.
Voor een eindwinst krijgt Kevin De Bruyne deze zomer een herkansing.