"De Bruyne heeft de top bereikt, ik sluit een Ballon d'Or niet uit"

28 mei om 11:00
Laatste update: 28 mei om 11:02

Wint Kevin De Bruyne zaterdag de Champions League? Marc Wilmots hoopt alvast van wel. De voormalige bondscoach weet dat die Champions League de weg kan openen naar zijn eerste Ballon d'Or. 

"Je hebt ook nog Kylian Mbappé, Erling Haaland, Karim Benzema en Robert Lewandowski - hij scoorde 41 doelpunten in de Bundesliga, hé. Maar ik sluit een Ballon d'Or voor Kevin niet uit. Hij heeft de kans op een écht grandioos seizoen", aldus Wilmots bij Het Laatste Nieuws.

Volgens Wilmots was De Bruyne nog nooit zo goed. "Volgens mij zit hij op een hoogtepunt. Kevin heeft de top bereikt. Hij heeft metier, ervaring, kent zijn lichaam, heeft techniek en kracht. Bovendien weet hij hoe hij grote wedstrijden kan controleren. Dat leer je door de jaren heen als speler. Zoals de wijn hier in Bordeaux, wordt hij beter met de jaren. Meer nog: Kevin heeft zijn twee à drie beste jaren nog voor zich", benadrukt Wilmots.

Vorig seizoen werd die Ballon d'Or niet uitgereikt door de coronacrisis. In het jaar daarvoor ging hij nog naar Lionel Messi.