Slecht nieuws voor Anderlecht en Beerschot na bekendmaking selectie Oostenrijk

Slecht nieuws voor Anderlecht en Beerschot na bekendmaking selectie Oostenrijk

19-05-2021 23:15
2

Heel wat landen hebben deze week hun selectie voor het EK bekend gemaakten daar hoor ook Oostenrijk bij. Dertig spelers zitten in de voorselectie van Oostenrijk, maar daar hoort ook slecht nieuws voor RSC Anderlecht en K. Beerschot V.A bij.

Zo zien we dat er in de selectie van Oostenrijk geen plaats is voor Peter Zulj en Raphael Holzhauser. Beide middenvelders zaten er in het verleden wel bij, maar mogen nu dus niet mee naar het EK. Zo verkiest bondscoach Franco Foda op het middenveld namen zoals Marcel Sabitzer, Konraid Laimer en Xaver Schlager.

Voor Holzhauser is het geen bekroning na zijn goed seizoen bij Beerschot. Hij was in de Jupiler Pro League goed voor zestien doelpunten en zestien assists, waardoor hij in oktober en november ook mocht debuteren voor Oostenrijk. Maar daarmee heeft hij zich niet in een EK-selectie kunnen spelen.

Ook voor RSC Anderlecht betekent het slecht nieuws. Zulj werd dit seizoen uitgeleend aan het Turkse Götzepe en paars-wit hoopte dat hij zich op het EK nog in de kijker zou kunnen spelen om een transfer komende zomer te vergemakkelijken. Dat zit er nu dus niet in voor Anderlecht en Zulj.