UPDATE: Nieuwe stap in revalidatie Witsel: Rode Duivel traint met de bal

UPDATE: Nieuwe stap in revalidatie Witsel: Rode Duivel traint met de bal

18-05-2021 08:12 Laatste update: 25-05-2021 18:45

Axel Witsel kampt met een zware revalidatie, maar toch heeft bondscoach Roberto Martinez besloten om de middenvelder van Borussia Dortmund op te roepen. Tegenover Le Soir spreekt Witsel duidelijke taal.

Witsel spreekt hoopvolle taal om het EK tijdig te halen. “Ik ben heel blij om deel uit te maken van de groep. Ook heel dankbaar want ik denk niet dat Martinez mij heeft geselecteerd uit liefdadigheid. Om te zijn waar ik nu ben vier maanden na deze blessure is echt een record.”

Witsel kijkt naar Vincent Kompany in 2018. “Mijn situatie is vergelijkbaar met Kompany op het WK van 2018. We zullen over twee tot drie weken echt zien waar ik ben. Zal ik in staat zijn om de vriendschappelijke matchen voor het EK te halen? Eerlijk gezegd weet ik niet of dat haalbaar is.”

“Ik weet ook niet of ik klaar zal zijn voor de start van het EK. Vandaag is het echter onmogelijk te zeggen wanneer dat zal zijn. Ik blijf twee sessies per dag trainen en we zullen zien waar me dat brengt. Dit is waarschijnlijk mijn laatste EK dus ik moet er het beste van maken. Diegenen die mij kennen weten dat het niet mijn karakter is om iets los te laten”, aldus Witsel.

Update: Axel Witsel heeft een nieuwe stap gezet in zijn revalidatie. De Rode Duivel traint nu ook met de bal. Op de l’Académie van Standard Luik werkt Witsel hard aan zijn herstel voor het komende EK, dat meldt Het Laatste Nieuws.