EK-selectie gewikt en gewogen: Verschaeren moet beseffen dat hij daar niet hoort

EK-selectie gewikt en gewogen: "Verschaeren moet beseffen dat hij daar niet hoort"

17-05-2021 23:00
5

De EK-selectie van Roberto Martinez beheerste maandag het Belgische voetbalnieuws. Ook in Extra Time werden de keuzes van de bondscoach natuurlijk in detail onder de loep genomen. Over het algemeen konden de panelleden zich wel vinden in het verdict.

Hier en daar werd Marouane Fellaini naar voren geschoven als wit konijn, maar uiteindelijk bewandelde Martinez die piste niet. Logisch, oordeelt Francky Van der Elst, aangezien de rijzige middenvelder nu toch al een drietal jaar op Duivels-pensioen is. "Misschien heeft hij ook zelf 'nee' gezegd", voegt Filip Joos daar nog aan toe. 

Dat Axel Witsel van de partij is, had Martinez eerder al aangekondigd. Toch lokt dat enige verbazing uit bij Vandenbempt en Joos. "Ik vind dat toch vreemd, of niet? Iemand die een half jaar buiten strijd is met een flinke blessure, gaat dus in de tweede ronde van een groot toernooi, waar het erom spant, ineens je rentree maken in een wedstrijd op leven en dood", stelt de radioman. Joos pikt daar gretig op in en denkt onder meer aan Bryan Heynen, die volgens hem ook een stekje had verdiend.

Chadli wel, Verschaeren niet
Over het algemeen heeft Martinez ervaring boven jong geweld gekozen. Zo viel Yari Verschaeren af. "Hij was er de laatste tijd toch altijd bij", merkt Vandenbempt op. Toch mag die niet te ontgoocheld zijn, vindt Joos. "Dan heeft die geen zelfkennis. Op dit moment moet Verschaeren beseffen: ik hoor daar niet bij", is de journalist stellig.

Wie dan weer wél zijn valiezen mag pakken, is Nacer Chadli. In de voorbije interlandperiode viel die nochtans door de mand. "Ik denk dat geen van ons hem heeft zien spelen bij Basaksehir, dus daar moeten we zedig over zwijgen", houdt Joos een slag om de arm. "Maar op basis van die laatste interland zou je zeggen dat hij het ook niet helemaal verdient."