Club Brugge kan de titel ook pakken zonder zelf te spelen

Club Brugge kan de titel ook pakken zonder zelf te spelen

Gepubliceerd: zondag 16 mei 2021 om 20:43zo 16-05-2021 om 20:43

Laatste update: maandag 17 mei 2021 om 09:51ma 17-05-2021 om 09:51

Club Brugge is er dan toch in geslaagd om de drie punten te pakken en won met 2-1 van Royal Antwerp FC. Het zet daarmee een serieuze stap richting de titel, maar wanneer kan het ook beginnen vieren?

Met nog twee speeldagen te gaan en vijf punten voorsprong mag Club Brugge zich al bijna de kampioen van 2020-2021 noemen. Die prijs is echter nog niet beginnen, maar donderdag kan dat wel het geval zijn.

Daarvoor hoeft Club Brugge mogelijk zelfs niet te spelen. Op de voorlaatste speeldag van de Jupiler Pro League nemen KRC Genk en Antwerp het om 18u30 het tegen elkaar op. Een wedstrijd die KRC Genk absoluut moet winnen om nog kans te maken op die eerste plek. Doet het dat niet, dan is Club Brugge al kampioen zonder zelf te spelen.

Bij winst van KRC Genk is het nog niet binnen voor Blauw-Zwart en moet het zelf nog punten pakken om de eerste plek veilig te stellen. Daarvoor heeft het genoeg aan één punt tegen RSC Anderlecht in de wedstrijd die om 21u00 wordt gespeeld.

Slotspeeldag
Als KRC Genk donderdag wel wint en Club Brugge geen punt pakt tegen RSC Anderlecht, dan zal alles afhangen van de laatste speeldag en krijgen we een beslissende Club Brugge – KRC Genk. In die partij heeft Club Brugge dan ook genoeg aan een punt om de titel te pakken.

Voor de jongens van John van den Brom bij Genk is het dus ook duidelijk: ze moeten zelf een 6 op 6 pakken en hopen dat Club Brugge tegen RSC Anderlecht verliest.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws