Klap voor Standard: 'Zware blessure Raskin, middenvelder maanden out'

Klap voor Standard: 'Zware blessure Raskin, middenvelder maanden out'

16-05-2021 19:00
3

Standard deed het zondag tegen KV Mechelen zonder Nicolas Raskin. De middenvelder begon door een blessure niet aan de partij en lijkt ook een zware blessure opgelopen te hebben. Hij dreigt maanden buiten strijd te zijn.

Een opvallende afwezige in het elftal van Mbaye Leye zondag was Raskin, die dit seizoen een basispion was bij de Rouches. Volgens L'Avenir raakte de middenvelder eerder deze week echter zwaar geblesseerd en wordt er gevreesd voor een gescheurde kruisband.

Duidelijkheid is er nog niet, maar zijn seizoen is sowieso afgelopen. Als hij ook een gescheurde kruisband heeft opgelopen, dreigt Raskin zo'n zes maanden buiten strijd te zijn en mist hij dus ook het begin van volgend seizoen met de Rouches.

Standard ziet daarmee opnieuw een belangrijke pion geblesseerd uitvallen. Eerder moest het het al maanden doen zonder Zinho Vanheusden en ook voor verdediger Merveille Bokadi zit het seizoen erop na een zware blessure. Dat dreigt nu ook voor Raskin, die dit seizoen 43 keer uitkwam voor de Rouches en goed was voor drie doelpunten en vijf assists.